Απλα, κατανοητά και χωρίς πιθανότητα λάθους

Η έκδοση κοινοχρήστων


Η INTERNATIONAL SERVICE OIL είναι η εταιρεία που εισήγαγε και καθιέρωσε στην Ελλάδα, τη μηχανογραφημένη έκδοση του επιμερισμού  των κοινοχρήστων εξόδων των πολυκατοικιών.

Από το 1976, οι πελάτες της INTERNATIONAL SERVICE OIL παραλαμβάνουν τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων τους σε μηχανογραφημένη μορφή, χωρίς καμία πιθανότητα λάθους, σε απλή και κατανοητή μορφή για όλους τους ενοίκους.

Το σύστημα έκδοσης των κοινοχρήστων εξόδων εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα πεδία για την καταχώρηση των δαπανών των πολυκατοικιών, παρέχοντας παράλληλα τις απαραίτητες πληροφορίες και επεξηγήσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα της INTERNATIONAL SERVICE OIL είναι αδιάβλητο, δεν επιδέχεται ανθρώπινες παρεμβάσεις και εξαλείφει την πιθανότητα αμφισβήτησης από τους ενοίκους. Είναι πιστοποιημένο κατά ISO και καταχωρημένο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον αριθμό κατοχύρωσης 72072.

Το τμήμα Μηχανογράφησης της INTERNATIONAL SERVICE OIL φροντίζει για την  ανανέωση και συνεχή αναβάθμιση του σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας.

Αναλυτικότερα, η έκδοση κοινοχρήστων περιλαμβάνει τα εξής:

- Επιμερισμό των κοινοχρήστων δαπανών της πολυκατοικίας βάσει αναλογισμού, σε συγκεντρωτική κατάσταση κοινοχρήστων δαπανών εις διπλούν.

- Ειδοποίηση πληρωμής κοινοχρήστων για όλα τα διαμερίσματα με ανάλυση για κάθε κατηγορία δαπανών, με πλήρη ανάλυση των ενδείξεων του μετρητή θέρμανσης (ωρομέτρηση, ογκομέτρηση, θερμιδομέτρηση), ειδικά για τις πολυκατοικίες που έχουν σύστημα αυτονομίας θέρμανσης.

- Δύο εξοφλητικές αποδείξεις, μία για τον ενοικιαστή και μία για τον ιδιοκτήτη. Κάθε απόδειξη περιλαμβάνει ανάλυση των ποσών και των χιλιοστών έτσι ώστε να γίνονται κατανοητά από όλους.

 

Online έντυπο κοινοχρήστων εξόδων
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Οδηγίες:
Για την σωστή αποστολή του εντύπου θα χρειαστεί να "κατεβάσετε" τη φόρμα στον υπολογιστή σας και να έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διαθέτετε (π.χ. Outlook). Αφού συμπληρώσετε το έντυπο κατεβείτε κάτω για να βρείτε το κουμπί ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Πατώντας το, η φόρμα θα έρθει στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας για επεξεργασία.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ »

Γιατί εμάς;

Αναθέτοντας μας την έκδοση των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας σας από 3 ευρώ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ αυτόματα τις εξής παροχές:

-  Δωρεάν χρήση πυροσβεστήρων για τους ορόφους και το λεβητοστάσιο.
-  Πίνακα ανακοινώσεων και εντυποθήκη.
-  Δωρεάν Ασφάλεια για έκρηξη του καυστήρα και για πυρκαγιά στους κοινόχρηστους χώρους.
-  Χαλί κεντρικής εισόδου
-  Δωρεάν Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Ο «δικός μας» τρόπος έκδοσης κοινοχρήστων
Η INTERNATIONAL SERVICE OIL μελέτησε και ανέπτυξε, σε συνεργασία με διαχειριστές, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και τεχνικούς, ένα μοναδικό σύστημα έκδοσης κοινοχρήστων.

Το σύστημα αυτό, που πρώτοι εφαρμόσαμε στην Ελλάδα, είναι κατοχυρωμένο με την απόφαση 72072 του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Είναι απλό, αναλυτικό, κατανοητό, αδιάβλητο και εύκολο στην επαλήθευση των ποσών και δεν προκύπτουν απορίες για να ενοχλείται ο Διαχειριστής. Στην αυτόνομη θέρμανση υπάρχει πλήρης ανάλυση, διαθέτει πολλές θέσεις για να μην συμπτύσσονται τα έξοδα, ακόμα και στα νοικιασμένα διαμερίσματα. Επιπλέον εκδίδεται και  απόδειξη για τα έξοδα που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Δεν είναι τυχαίο πως το σύστημα έκδοσης κοινοχρήστων της INTERNATIONAL SERVICE OIL έχει χαρακτηριστεί από όσους το χρησιμοποιούν ως το πιο "τέλειο" σύστημα, ενώ έχουν προσπαθήσει να  το  αντιγράψουν (ανεπιτυχώς) οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

 ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ:


1.

Γιατί έχουμε τις καλύτερες τιμές, λόγω του μεγάλου κύκλου εργασιών μας.

2.

Γιατί απασχολούμε προσωπικό ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, και κατά κύριο λόγο Έλληνες πολίτες για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, υποστηρίζοντας την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη.

3.

Γιατί σας προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση λόγω του μεγάλου αριθμού πελατών μας σε κάθε γειτονιά και έτσι κάθε στιγμή βρίσκονται κοντά σας συνεργεία μας και βυτιοφόρα.

4.

Γιατί δεν νοθεύουμε το πετρέλαιο και δεν σας κλέβουμε κατά την παράδοση σε συνεργασία με τους οδηγούς. Είμαστε η μόνη εταιρεία που μπορεί να κάνει πράξη όσα δηλώνει και γιαυτό με κάθε παραλαβή σας παραδίδει χρυσή εγγύηση παράδοσης για την ποσότητα και την ποιότητα του πετρελαίου που παραλάβατε.

5.

Γιατί εκδίδουμε νόμιμες αποδείξεις και δεν κινδυνεύετε να καταδικαστείτε για αποδοχή παράνομων αποδείξεων και συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

6.

Γιατί διαθέτουμε τις απαιτούμενες άδειες και τους κατάλληλους επιστήμονες (στις απολυμάνσεις, στους καυστήρες, στους πυροσβεστήρες, στις αποθήκες πετρελαίου κλπ) και εκδίδουμε τα ανάλογα πιστοποιητικά (όπου προβλέπει ο νόμος). Το τεχνικό προσωπικό μας έχει όλα τα απαιτούμενα διπλώματα.

7.

Γιατί στις απολυμάνσεις χρησιμοποιούμε τα εγκεκριμένα φάρμακα από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ακίνδυνα, πανάκριβα και όχι φτηνά δηλητήρια φυτοφάρμακα, που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι).

8.

Γιατί η έκδοση των κοινοχρήστων γίνεται με αδιάβλητες διαδικασίες που αποκλείουν την οποιαδήποτε σύμπραξη με ενοίκους, (ιδίως πρώην διαχειριστές).

9.

Γιατί όταν θα σας ρωτούν σαν διαχειριστή με ποιά εταιρεία συνεργάζεστε, δεν θα κομπιάζετε να απαντήσετε. Ένας στους δύο θα σας λέει "και εμείς την INTERNATIONAL SERVICE OIL έχουμε στην πολυκατοικία" .

10.

Γιατί ο επαγγελματισμός μας ενισχύει τη θέση σας ως Διαχειριστή και σας καθιστά ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ, ενώ οι σύνοικοι σας γνωρίζοντας το μέγεθος, το κύρος και το ήθος της INTERNATIONAL SERVICE OIL, δεν θα ψιθυρίζουν σε βάρος σας στους διαδρόμους και η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ σας όχι μόνο θα ΦΑΙΝΕΤΑΙ αλλά θα ΛΑΜΠΕΙ!!!

Το προσωπικό μας

AEK

ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται από τις 50 Διαχειριστικές Συμβούλους της INTERNATIONAL SERVICE OIL.

Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση της πολυκατοικίας, ο κάθε πελάτης εξυπηρετείται αποκλειστικά από τη Διαχειριστική Σύμβουλο της περιοχής του.

Οι Διαχειριστικές μας Σύμβουλοι είναι στην διάθεση σας καθημερινά από 8:00 – 21:00 καθώς και τα Σάββατα 8:00 – 14:00.

Η παράδοση των κοινοχρήστων γίνεται από το μόνιμο προσωπικό της INTERNATIONAL SERVICE OIL εντός 24 ωρών από την έκδοση τους.

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

1. Πως πρέπει να κατανέμονται τα ποσά των κοινόχρηστων δαπανών;

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό, τότε ακολουθούμε ότι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 όλες οι κοινόχρηστες δαπάνες (πετρέλαιο, καθαρίστρια, ανελκυστήρας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ) κατανέμονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε διαμερίσματος. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αγνοηθεί μόνο κατά την περίπτωση που υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών της οικοδομής που ορίζει διαφορετικό τρόπο κατανομής.

2. Έχουμε ένα κενό διαμέρισμα στην οικοδομή μας. Τι ποσοστό επί των κοινοχρήστων δαπανών πρέπει να πληρώνει;

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό τότε ακολουθούμε ότι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 είναι αδιάφορο αν γίνεται χρήση του διαμερίσματος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διαμέρισμα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει ποσοστό 100% (και στη θέρμανση) ανεξάρτητα αν κατοικείται ή αν είναι επιπλωμένο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αγνοηθεί μόνο κατά την περίπτωση που υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών της οικοδομής που ορίζει διαφορετικό τρόπο κατανομής.

3. Η οικοδομή μας έχει κεντρική θέρμανση με ατομικούς ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές σε κάθε διαμέρισμα. Εάν ένα διαμέρισμα είναι κενό ή δεν ανάβει καθόλου τη θέρμανση, σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται καθόλου στο ποσό του πετρελαίου;

Όχι. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιεί τη θέρμανση ή όχι το κάθε διαμέρισμα επιβαρύνεται με το πάγιο, το οποίο προκύπτει από τους συντελεστές θέρμανσης του διαμερίσματος που αναφέρονται στη μελέτη κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου.

4. Ο ένοικος ενός διαμερίσματος δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα του δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στην λειτουργία της πολυκατοικίας. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Εάν ο ένοικος αυτός είναι ενοικιαστής, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη ο οποίος και είναι υπεύθυνος για το διαμέρισμα. Διαφορετικά, η μόνη λύση είναι να διεκδικήσετε τα χρήματα δικαστικά. Μέχρι όμως να γίνει το δικαστήριο θα πρέπει το διαμέρισμα αυτό να συμμετέχει κανονικά στα κοινόχρηστα, και το ποσό που του αναλογεί να εισπράττεται από τους ενοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων.

5. Στην οικοδομή όπου κατοικώ χρειάζεται να γίνει μία έκτακτη εργασία (π.χ. βάψιμο του κλιμακοστασίου). Ωστόσο ένας ένοικος διαφωνεί και αρνείται να πληρώσει. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό, τότε ακολουθούμε ότι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 για οποιαδήποτε εργασία / δαπάνη θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών. Εάν έστω και ένας διαφωνεί η εργασία δεν μπορεί να γίνει.

6. Η οικοδομή που κατοικώ έχει ωρομετρητές (ή θερμιδομετρητές). Το ποσό που πληρώνω για την θέρμανση είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το πόσο ζεστό είναι το διαμέρισμα μου. Τι μπορεί να φταίει;

Πιθανόν να έχει γίνει κακή μελέτη θέρμανσης στην οικοδομή σας με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετά σώματα το διαμέρισμα σας. Επίσης είναι πιθανόν να είναι χαλασμένη η ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος σας οπότε θα πρέπει να καλέσετε κάποιον τεχνικό για να την ελέγξει.

7. Η οικοδομή όπου κατοικώ έχει κεντρική θέρμανση. Έχω το δικαίωμα να προσθέσω επιπλέον σώματα θέρμανσης;

Όχι, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Ωστόσο εάν κάποιος (κακώς) έβαλε παραπάνω σώματα, τότε θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει τη δαπάνη για την κατάρτιση νέας μελέτης κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης.

8. Η οικοδομή όπου κατοικώ έχει ωρομετρητές (ή θερμιδομετρητές). Εάν κλείσω ένα σώμα θα έχω μείωση στην επιβάρυνση του ποσού του πετρελαίου;

Ναι, θα έχετε μείωση στην επιβάρυνση στην περίπτωση που η οικοδομή έχει θερμιδομετρητές. Αντιθέτως, εάν η οικοδομή έχει ωρομετρητές, τότε κλείνοντας κάποιο σώμα το διαμέρισμα σας απασχολεί περισσότερες ώρες τον καυστήρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεστε περισσότερο στο ποσό του πετρελαίου.

9. Μπορεί ένα διαμέρισμα να μην κάνει χρήση π.χ. του ανελκυστήρα ώστε να μην συμμετέχει στην αντίστοιχη δαπάνη;

Όχι. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική.

10. Ο τελευταίος όροφος έχει υγρασία η οποία προέρχεται από την ταράτσα της οικοδομής. Ποιοί πρέπει να συμμετέχουν στην δαπάνη αυτή και με ποιο τρόπο;

Η ταράτσα της οικοδομής ανήκει σε όλη την οικοδομή. Ως εκ τούτου θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα διαμερίσματα, βάσει των τετραγωνικών μέτρων.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα / Επώνυμο (*)

Το Email σας(*)

Θέμα (*)


info@internationalserviceoil.gr